Principal Architect: Wang Hui

Project Manager: Zheng na
Project Architect: Zheng na, Wangjingjing
Team: Luo lixian, Wang yutong, Li tu, Zhao hongyan, Zheng minglu, Jennifer H.HA, Daniel Ladyman, Feng yuqing, You weiyang, Yu wenjing, Liqiang

Location:Fangshan, Beijing
Design: 2011-2013
Construction: 2006-2007
Project Status: Completed
Site Area:23,436㎡
Floor Area: 11,900㎡
Building Levels: 3 floors
Building Height: 24m
Building Function: Commercial + Office

Client: Vanke
(LDI) Structure/ MEP (Mechanical,Electrical,Plumbing): Beijing Institute of Residential Building Design & Research Co., Ltd.
Photographers: Wei Bin, Vanke

06.photo1全景

06.photo5

This project is located in Changyang, Fangshan District, a suburb of Beijing. Many of the local residents are young people who work in downtown. Compared to the inner city, suburban areas such as this lack a variety of amenities. As the interface between the residential quarter and its surroundings, this community building is key in ameliorating the area.

Generally, strip-type is the common form of ground commercial building, but it lacks of flexibility. Our design intends to make a cluster of low-rise buildings with different heights, which forms terraces, creating a leisure and recreational atmosphere.

The project has been turned into a chance to improve the area surrounding this suburban residential quarter. And as a model of clustered community building, the design could also be duplicated and further developed.

01.site-总图带卫星环境

06.photo2全景

06.photo3

06.photo4

06.photo7

crop

01.鸟瞰图

建筑形式分析

骑楼分析

03.景观分析(竖向分解)

03.景观意向

04.二层连廊

05.模型照片